.

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

krvodaritelskaakcija

 

 

На ден 13 февруари во просториите на Црвен Крст – Чаир се одржа крводарителска акција под мотото ПОДАРИ КРВ – ПОДАРИ ЖИВОТ.

Крводарители оваа година беа и учениците од четврта година од СУГС „Арсени Јовков“. Имаше солидна бројка на заинтересирани, но од страна на докторите од Одделот за трансфузиологија само на четири ученици им беше дозволено да даруваат. Оваа акција се одржа по петти пат оваа година по повод Денот на вљубените.

Повеќе: КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА

НЕ! ЗА УШТЕ ЕДНА ЖРТВА, СТОП ЗА РОДОВОТО И СЕМЕЈНОТО НАСИЛСТВО!

nenanasilstvoto

 

Женската граѓанска иницијатива АНТИКО во соработка со граѓанското здружение Мултикултура и канцеларијата на Европската унија во Македонија на петти декември 2014 година во СУГС „Арсени Јовков“ одржаа предавања под мотото „Не! За уште една жртва! СТОП за родовото и семејното насилство“. Учениците имаа можност да се запознаат за формите на семејното и родово насилство, но и да научат за мерките и механизмите за заштита од ваквите типови на насилство, кои во последно време земаат сѐ поголем замав. На предавањата учениците активно учествуваа и упатија јасна порака: „Извини нема да ја ублажи болката, бакнеж нема да ја покрие лузната, подарок, нема да ја врати самодовербата.

Повеќе: НЕ! ЗА УШТЕ ЕДНА ЖРТВА, СТОП ЗА РОДОВОТО И СЕМЕЈНОТО НАСИЛСТВО!

Марија
Дренковска - Стојановска

 

BRO-baner-14a

 

matura-baner-14

 

2 Logo DIC

 

CSOO-14-web

 

header-mk

 

 

fb