.

УЧЕСТВО НА VII МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ТЕАТАР, МУЗИКА И ТАНЦ „УТРИНСКА ЅВЕЗДА“ ВО БАНСКО, Р БУГАРИЈА

Во рамките на поттикнување на креативноста и натпреварувачкиот дух на учениците од СУГС „Арсени Јовков“ – Скопје, а со цел промовирање на македонската култура и афирмација на македонската држава на меѓународно поле, како и поттикнување и создавање на чувство на одговорност и дружење со децата од другите европски држави Романија, Бугарија, Унгарија, Украина, Казахстан и Македонија учениците учестувуваа на Меѓународен фестивал во Банско, Р Бугарија.

Фестивалот беше со натпреварувачки карактер. Во категоријата за талентирани деца до 16 години во областа на музиката учениците на СУГС „Арсени Јовков“ со својот бенд „Пулс“ освоија второ место. Бевме поканети да гостуваме во ТВ Сител како промотори на Македонија. Истиот настан беше проследен и на порталот www.marili.com.mk, и во средношколскиот весник Медиум.

proekt2

Директор

 

 

 

 

 В.Д. Директор

Марија Дренковска-Стојановска

секретар

+389 (02) 2611-195 / +389 (02) 2613 – 066

+389 (02) 2612-813 локал 11

 

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

 

Марија
Дренковска - Стојановска

 

BRO-baner-14a

 

matura-baner-14

 

2 Logo DIC

 

CSOO-14-web

 

header-mk

 

 

fb