.

ВКЛУЧИ СЕ, ПРЕПОЗНАЈ, ДЕЛУВАЈ!

vkluciprepoznajЗдружението на граѓани Младите можат во соработка со Фондацијата Конрад Аденауер, заедно со младите од СЕПУГС „Арсени Јовков“ започна со имплементирање на проектот „Вклучи се, препознај, делувај!“.

За таа цел на 06, 07 и 08 април беа одржани работилници на кои се работеше на зближување на учениците од различни етнички и религиски заедници, зголемување на мотивацијата и компетенцијата кај младите. На тридневните обуки совладуваа алатки како тие да станат активни во својата заедница, прифаќајќи ги вредностите на ЕУ во однос на граѓанското вклучување, едукација и волонтеризам.

Повеќе: ВКЛУЧИ СЕ, ПРЕПОЗНАЈ, ДЕЛУВАЈ!

АНИМИРАНИОТ ФИЛМ „ПРИКАЗНА ЗА ЗМЕЈОТ“ ДОБИ СПЕЦИЈАЛНА ПОФАЛНИЦА, ВОН КОНКУРЕНЦИЈА

specijalnanagradaУченици и наставници, претставници на над 30 училишта од повеќе градови од земјава ја исполнија салата на Кинотеката на Македонија во Скопје, на свеченото доделување на наградите од конкурсот „Мулти-виа-медиа: Како го градиме соживотот во училиштата“, кое се одржа на 7 мај 2015 година. Многу насмеани лица, весела атмосфера, но и неизвесност и исчекување: сите се прашуваа – кои училишта ќе ги добијат вредните награди на овој конкурс кој го спроведуваа Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието, во соработка со Македонскиот институт за медиуми.

Повеќе: АНИМИРАНИОТ ФИЛМ „ПРИКАЗНА ЗА ЗМЕЈОТ“ ДОБИ СПЕЦИЈАЛНА ПОФАЛНИЦА, ВОН КОНКУРЕНЦИЈА

Марија
Дренковска - Стојановска

 

BRO-baner-14a

 

matura-baner-14

 

2 Logo DIC

 

CSOO-14-web

 

header-mk

 

 

fb